CodeBreaK 101 Subprotocol H
Algemeen
Een fase 1b/2 Master protocol ter beoordeling van de veiligheid, verdraagbaarheid, farmacokinetiek en werkzaamheid van AMG 510 (pINN Sotorasib) bij proefpersonen met gevorderde solide tumoren met KRAS p.G12C-mutatie - Een fase 1b-onderzoek ter beoordeling van de veiligheid, verdraagbaarheid en werkzaamheid van sotorasib in combinatie met panitumumab en in combinatie met panitumumab en FOLFIRI bij proefpersonen met gevorderde solide tumoren met KRAS p.G12C-mutatie (CodeBreaK 101 Subprotocol H)
- Leeftijd
- Enkel volwassenen
- Fase onderzoek
- Fase 1/2
- Bij diagnose
-
- Solide tumoren
- Primaire doelstelling: Beoordelen van de veiligheid en verdraagbaarheid van onderzoeksbehandelingen met sotorasib bij volwassen proefpersonen met een KRAS p.G12C gemuteerde solide tumor in een gevorderd stadium - Secundaire doelstellingen: Karakteriseren van de PK van product(en) die worden gebruikt in onderzoeksbehandelingen van sotorasib bij volwassen proefpersonen met KRAS p.G12C gemuteerde solide tumoren in een gevorderd stadium. Beoordelen van de antitumoractiviteit van onderzoeksbehandelingen van sotorasib bij volwassen proefpersonen met KRAS p.G12C gemuteerde solide tumoren in een gevorderd stadium
Deze studie (Subprotocol H) maakt deel uit van de CodeBreaK 101 Master protocol studie die verschillende sotorasib onderzoeksregimes evalueert bij gevorderde solide tumoren met KRAS p.G12C mutatie. Het masterprotocol bestaat uit afzonderlijke subprotocollen die de details beschrijven van de specifieke sotorasib onderzoeksregimes die worden geëvalueerd. Proefpersonen zullen op een niet-gerandomiseerde manier worden toegewezen aan de individuele subprotocollen naar goeddunken van de onderzoeker. Er is geen overkoepelende vergelijkingsarm binnen het hoofdprotocol. Elk van de afzonderlijke subprotocollen beschrijft de ontwerpelementen in verband met de evaluatie van het (de) specifieke onderzoeksregime(n) voor sotorasib. Subprotocol H is een fase 1b multicenter, open-label onderzoek naar de veiligheid, verdraagbaarheid, PK, PD en werkzaamheid van sotorasib in combinatie met panitumumab of panitumumab plus FOLFIRI bij volwassen proefpersonen met KRAS p.G12C gevorderd CRC, NSCLC, en gevorderde vaste tumor. De studie zal een dosisverkennende fase (deel 1) en een uitbreidingsfase (deel 2) omvatten. Zie de rubriek "aanvullende opmerkingen" in dit ABR-formulier voor de cohorten die voor Nederland van toepassing zijn.
Onderzoekspopulatie
De geschiktheidscriteria zullen tijdens de screening worden beoordeeld. Proefpersonen moeten een pathologisch gedocumenteerde, lokaal gevorderde of metastatische maligniteit hebben met een KRAS p.G12C-mutatie die met moleculaire testen is geïdentificeerd. Ongeveer 1000 patiënten zullen deelnemen aan het masterprotocol. Voor subprotocol H zullen dat 250 patiënten zijn. Voor de cohorten waar Nederland aan deel zal nemen ziet de verdeling er als volgt uit: Cohort D: 20 patients Cohort F: 40 patients Cohort G: 40 patients
Inclusiecriteria: Je mag meedoen als
Zie rubriek 5.1 van de subprotocollen voor de volledige lijst van Inclusiecriteria
Inclusiecriteria zijn de kenmerken die potentiële deelnemers moeten hebben om in aanmerking te komen voor deelname aan een klinisch onderzoek. Ze beschrijven de criteria voor de patiëntenpopulatie en patiëntenselectie. De inclusiecriteria (en exclusiecriteria) zijn een belangrijk onderdeel van een onderzoeksprotocol. Als ze goed zijn gedefinieerd, vergroten de inclusie- en exclusiecriteria de kansen dat het onderzoek betrouwbare resultaten oplevert. Ook beschermen ze de deelnemers tegen letsel en minimaliseren ze de risico's.
Alle subprotocollen:
• Pathologisch gedocumenteerd, lokaal gevorderd of geMetastase
Metastase (of uitzaaiing) is de verspreiding van tumorcellen vanuit de oorspronkelijke locatie (de primaire locatie) naar een ander deel van het lichaam. Tumoren kunnen metastaseren (uitzaaien) door nabijgelegen weefsel binnen te dringen of door zich te verspreiden via de circulatie (bloed en lymfestelsel).
erd NSCLC (subprotocol F) / geMetastase
Metastase (of uitzaaiing) is de verspreiding van tumorcellen vanuit de oorspronkelijke locatie (de primaire locatie) naar een ander deel van het lichaam. Tumoren kunnen metastaseren (uitzaaien) door nabijgelegen weefsel binnen te dringen of door zich te verspreiden via de circulatie (bloed en lymfestelsel).
erde colorectale kanker (subprotocol H, deel 2 cohort D, F+G) met KRAS p.G12C-mutatie geïdentificeerd door middel van moleculaire testen. De KRAS p.G12C-mutatie moet worden vastgesteld met een erkend diagnostisch hulpmiddel voor de detectie van KRAS p.G12C bij NSCLC of worden uitgevoerd in een laboratorium dat is gecertificeerd volgens de Clinical Laboratory Improvement Amendments (CLIA).
• Meetbare ziekte volgens de RECIST v1.1-criteria (rubriek 11.8)
• Eastern Cooperative Oncology Group (ECOG)-performance status ≤ 2
• Levensverwachting van > 3 maanden, naar het oordeel van de onderzoeker.
• In staat zijn om orale medicatie in te nemen en bereid zijn om dagelijkse inname van het onderzoeksproduct te registreren
• Gecorrigeerd QT-interval (QTc) ≤ 470 msec voor vrouwen en ≤ 450 msec voor mannen (gebaseerd op het gemiddelde van drievoudige screening)
• Adequate hematologische laboratoriumtesten, als volgt:
- Absoluut aantal neutrofielen (ANC) ≥ 1,5 x 109/l
- Aantal bloedplaatjes ≥ 100 x 109/l
- Hemoglobine ≥ 9 g/dl
• Adequate laboratoriumtesten van de nieren, als volgt:
- Geschatte glomerulaire filtratiesnelheid op basis van Modification of Diet in Renal Disease (MDRD)-berekening ≥ 60 ml/min/1,73 m2
Specifiek voor subprotocol H, waarin alleen cohort D, F en G in part 2 van toepassing zullen zijn in Nederland;
• Voor proefpersonen mag geen dosisvermindering nodig zijn geweest en ze mogen niet intolerant zijn geweest voor een KRAS G12C-remmer indien zij in het verleden met een KRAS G12C-remmer zijn behandeld.
• Adequate laboratoriumtesten van de lever, als volgt:
- ASAT ≤ 2,5 x ULN (indien leverMetastase
Metastase (of uitzaaiing) is de verspreiding van tumorcellen vanuit de oorspronkelijke locatie (de primaire locatie) naar een ander deel van het lichaam. Tumoren kunnen metastaseren (uitzaaien) door nabijgelegen weefsel binnen te dringen of door zich te verspreiden via de circulatie (bloed en lymfestelsel).
n aanwezig zijn, ≤5 x ULN)
- ALAT ≤ 2,5 x ULN (indien leverMetastase
Metastase (of uitzaaiing) is de verspreiding van tumorcellen vanuit de oorspronkelijke locatie (de primaire locatie) naar een ander deel van het lichaam. Tumoren kunnen metastaseren (uitzaaien) door nabijgelegen weefsel binnen te dringen of door zich te verspreiden via de circulatie (bloed en lymfestelsel).
n aanwezig zijn, ≤5 x ULN)
- Totaal bilirubine ≤ 1,5 x ULN voor deel 2 Cohort D
- Totaal bilirubine ≤ 1 x ULN voor deel 2 Cohorten F en G
• Adequate laboratoriumtesten van de coagulatie, als volgt:
- PT of PTT of geactiveerde partiële tromboplastinetijd ≤ 1,5 x ULN, OF (INR) ≤ 1,5 x ULN of binnen het doelbereik indien profylactische antistollingstherapie wordt gebruikt.
Exclusiecriteria: Je mag niet meedoen als
Zie rubriek 5.2 van de subprotocollen voor de volledige lijst met Exclusiecriteria
Exclusiecriteria zijn kenmerken die mensen uitsluiten van deelname aan een onderzoek. Exclusiecriteria kunnen bijvoorbeeld – afhankelijk van de eisen van het onderzoek – leeftijd, geslacht, type of stadium van de ziekte omvatten en de aan- of afwezigheid van andere medische aandoeningen. Exclusiecriteria (en inclusiecriteria) zijn een belangrijk onderdeel van een onderzoeksprotocol. Als ze goed worden gedefinieerd, vergroten exclusie- en inclusiecriteria de kansen dat een onderzoek betrouwbare resultaten oplevert.
.
Alle subprotocollen
• Voorgeschiedenis of aanwezigheid van hematologische maligniteiten, tenzij curatief behandeld en geen tekenen van ziekte ≥ 2 jaar
Voorgeschiedenis van andere maligniteit in de afgelopen 2 jaar met de volgende uitzonderingen:
- Maligniteit behandeld met curatieve bedoeling, zonder aanwezigheid van bekende actieve ziekte gedurende > 2 jaar vóór inschrijving, waarbij de behandelend arts van oordeel is dat er een laag risico op recidief is.
- Adequaat behandelde huidkanker (geen melanoom) of lentigo maligna zonder aanwijzingen van ziekte
- Adequaat behandelde baarmoederhalskanker in situ zonder aanwijzingen voor ziekte
- Adequaat behandeld ductaal carcinoma in situ in de borst zonder aanwijzingen voor ziekte
- Prostaat intra-epitheliale neoplasie zonder aanwijzingen voor prostaatkanker
- Adequaat behandeld papillair niet-invasief urotheelcarcinoom of carcinoma in situ
• Myocardinfarct binnen 6 maanden voor onderzoeksdag 1, symptomatisch congestief hartfalen (New York Heart Association > klasse II), instabiele angina pectoris of hartritmestoornissen waarvoor medicatie vereist is
• Ziekte van het maag-darmkanaal waardoor orale toediening onmogelijk is, malabsorptiesyndroom, behoefte aan infuusvoeding, ongecontroleerde ontstekingsziekte van het maag-darmkanaal (bijv. ziekte van Crohn, colitis ulcerosa)
• Exclusie van hepatitisinfectie op basis van de volgende resultaten en/of criteria:
- Positief getest op hepatitis B-surface-antigeen (HepBsAg) (indicatief voor chronische hepatitis B of recente acute hepatitis B)
- Negatieve HepBsAg met een positieve test voor hepatitis B kernantigeen (hepatitis B-kernantigeen testen is niet nodig voor screening, maar als dit wordt gedaan en de test positief is, is testen van hepatitis B-oppervlakteantigeen [antiHBs] noodzakelijk). Ondetecteerbare anti-HBs zou in deze situatie wijzen op onduidelijke en mogelijke infectie en moet worden uitgesloten).
- Positief getest op hepatitis C-virusantilichaam: hepatitis C-virus RNA door polymerase-kettingreactie (PCR) is noodzakelijk. Detecteerbaar hepatitis C-virus RNA wijst op chronische hepatitis C.
• Bekende positieve hiv-test
• Heeft een actieve infectie die systemische behandeling vereist
• Heeft bestraling van de long met een dosis van > 30 Gy ondergaan binnen 6 maanden na de eerste dosis van de onderzoeksbehandeling
Subprotocol H
• Actieve hersenMetastase
Metastase (of uitzaaiing) is de verspreiding van tumorcellen vanuit de oorspronkelijke locatie (de primaire locatie) naar een ander deel van het lichaam. Tumoren kunnen metastaseren (uitzaaien) door nabijgelegen weefsel binnen te dringen of door zich te verspreiden via de circulatie (bloed en lymfestelsel).
n en/of carcinomateuze meningitis van niet-hersentumoren. Proefpersonen bij wie hersenMetastase
Metastase (of uitzaaiing) is de verspreiding van tumorcellen vanuit de oorspronkelijke locatie (de primaire locatie) naar een ander deel van het lichaam. Tumoren kunnen metastaseren (uitzaaien) door nabijgelegen weefsel binnen te dringen of door zich te verspreiden via de circulatie (bloed en lymfestelsel).
n zijn gereseceerd of die bestralingstherapie hebben gevolgd die minimaal 4 weken voorafgaand aan onderzoeksdag 1 eindigde, zijn geschikt als ze aan alle volgende criteria voldoen: a) residuele neurologische verschijnselen graad ≤ 2; b) op stabiele dosis dexamethason, indien van toepassing; en c) MRI ter nacontrole uitgevoerd in de 30 dagen voorafgaand aan inclusie waarop geen nieuwe laesies te zien zijn,
Primaire hersentumor
• Voorgeschiedenis van interstitiële pneumonitis of longfibrose, of aanwijzingen voor interstitiële pneumonitis of longfibrose
• Niet in staat om aspirine of andere NSAID's, anders dan een aspirinedosis ≤1,3 g per dag, te onderbreken gedurende een periode van 5 dagen (8 dagen voor langwerkende middelen, zoals piroxicam).
• Antitumortherapie (chemotherapie, behandeling met antilichamen, doelgerichte moleculaire therapie, retinoïdentherapie, hormoontherapie [behalve voor proefpersonen met een voorgeschiedenis van borstkanker die adjuvante hormoontherapie krijgen], of onderzoeksmiddel behalve sotorasib) binnen 28 weken na onderzoeksdag 1. Doelgerichte small molecule-remmers, binnen 14 dagen na onderzoeksdag 1, op voorwaarde dat ten minste 5 halfwaardetijden zijn verstreken.
• Op dit moment onder behandeling met een ander experimenteel product of onderzoeksgeneesmiddel, of minder dan 28 dagen sinds beëindiging van behandeling met een ander experimenteel product of onderzoeksgeneesmiddel(en), met uitzondering van sotorasib-onderzoeken, in welk geval er geen eis is voor de minimumtijd na de laatste dosis sotorasib, mits alle sotorasibgerelateerde toxiciteiten zijn geslonken tot graad 1 of minder. Andere onderzoeksprocedures tijdens deelname aan dit onderzoek zijn uitgesloten.
Zie paragraaf E2 en E9.
AMG 510 (sotorasib) in combinatie met verschillende andere middelen: - Panitumumab - Panitumumab plus FOLFIRI
Mijn overzicht
Hier vind je een overzicht van de door jou bewaarde studies. Zo maak je eenvoudig een lijstje van onderzoeken die voor jou relevant zijn. Ook kun je ervoor kiezen om in één keer een samenvatting van al je geselecteerde onderzoeken te printen.