ECT-001-CB.004
Algemeen
Een fase II open-label studie met transplantatie van UM171-geexpandeerde navelstrengbloedstamcellen bij patiënten met hoog en zeer hoog risico acute leukemie en myelodysplastisch syndroom
- Leeftijd
- Enkel volwassenen
- Fase onderzoek
- Fase 2
- Bij diagnose
-
- Hematologie
- ALL
Primair: 1) Veiligheid (inclusief beoordeling van de mate van transplantaatfalen) en haalbaarheid van het toedienen van een enkelvoudig ECT-001-geëxpandeerd navelstrengbloed bij patiënten met acute leukemie/myelodysplasie met hoog en zeer hoog risico 2) Evalueer de recidiefvrije overleving 1 en 2 jaar na transplantatie bij een groep patiënten met acute leukemie/myelodysplasie met een hoog risico Secundair: 1) Kinetiek van hematologische implantatie (inclusief implantatie van neutrofielen en bloedplaatjes) na infusie van een enkel ECT-001-geëxpandeerd navelstrengbloed. 2) Incidentie van transplantatiegerelateerde mortaliteit op dag 100 en 1 jaar na transplantatie. 3) Incidentie van acute en chronische GVHD volgens NIH-criteria 2 jaar na transplantatie 4) Incidentie van infectieuze complicaties van graad 3 of hoger 5) Incidentie van pre-engraftment/engraftment-syndroom dat therapie vereist
Prospectieve, eenarmige, open-label, multicenter, niet-gerandomiseerde fase II-studie.
Onderzoekspopulatie
Patiënten tussen 18 en 70 jaar die in aanmerking komen voor transplantatie met een hematologische maligniteit met een hoog risico op recidief, namelijk acute myeloïde leukemie, acute lymfoblastische leukemie, myelodysplastisch syndroom en CML met blastaire crisis. Deze ziekten, zoals gedefinieerd in de Inclusiecriteria Inclusiecriteria zijn de kenmerken die potentiële deelnemers moeten hebben om in aanmerking te komen voor deelname aan een klinisch onderzoek. Ze beschrijven de criteria voor de patiëntenpopulatie en patiëntenselectie. De inclusiecriteria (en exclusiecriteria) zijn een belangrijk onderdeel van een onderzoeksprotocol. Als ze goed zijn gedefinieerd, vergroten de inclusie- en exclusiecriteria de kansen dat het onderzoek betrouwbare resultaten oplevert. Ook beschermen ze de deelnemers tegen letsel en minimaliseren ze de risico's. in het protocol, hebben een hoog risico op recidief zonder een allogene transplantatieprocedure. Patiënten moeten ten minste 2 CB-eenheden beschikbaar hebben die voldoen aan de criteria zoals gedefinieerd in het protocol (Inclusiecriteria Inclusiecriteria zijn de kenmerken die potentiële deelnemers moeten hebben om in aanmerking te komen voor deelname aan een klinisch onderzoek. Ze beschrijven de criteria voor de patiëntenpopulatie en patiëntenselectie. De inclusiecriteria (en exclusiecriteria) zijn een belangrijk onderdeel van een onderzoeksprotocol. Als ze goed zijn gedefinieerd, vergroten de inclusie- en exclusiecriteria de kansen dat het onderzoek betrouwbare resultaten oplevert. Ook beschermen ze de deelnemers tegen letsel en minimaliseren ze de risico's. ).
Inclusiecriteria: Je mag meedoen als
1) leeftijd 18-65 jaar
2) hoog of zeer hoog risico hematologische maligniteit, gedefinieerd als:
a. Acute Myeloïde Leukemie:
i. Primair inductie falen (geen CR or CRi na ≥ 2 kuren van intensieve inductie therapie of na ≥ 1 inductie met hoge dosis Ara-C)
ii. Chemo refractaire relapse (geen CR of CRi na 1 chemo intensieve behandeling)
iii. Relapse na allogene or autologe transplantatie.
iv. Hoog risico AML in CR1 volgend definitie European Leukemia Net (ELN)
v. ≥ CR2
vi. aanwezigheid van MRD ten tijde van transplantatie
b. Acute Lymfatische Leukemie
i. Primair inductie falen (≥ 2 inductie kuren)
ii. Hoog risico ALL in CR1: Ph-like ALL of een andere slecht risico kenmerk
iii. ≥ CR2
iv. Chemorefractaire relapse (minimaal 1 intensieve inductie chemotherapie)
v. Relapse na allogene of autologe transplantatie
vi. aanwezigheid van MRD ten tijde van transplantatie
c. Myelodysplastisch syndroom (MDS):
i. Relapse na allogene of autologe transplantatie
ii. ≥10 % blasten binnen 30 dagen na start conditionering
iii. slecht risico cytogenetica
iv. CMML met een hoge of intermediaire HCT-specifieke CPSS score
v. Stabiele ziekte (geen CR/PR/HI) na 6 cycli azacitidine (of andere demethylating agent)
vi. Progressieve ziekte onder azacitidine (of andere demethylerende therapie)
d. Chronisch Myeloïde Leukemie: Patiënten met blastencrisis.
3) Beschikbaarheid van 2 UCBs ≥ 4/6 HLA match (zie protocol voor details)
Exclusiecriteria: Je mag niet meedoen als
1) Allogene myeloablatieve transplantatie in de voorafgaande 6 maanden.
2) Autologe stamceltransplantatie in de voorafgaande 6 maanden.
3) Actieve or recente (binnen 6 maanden) invasieve schimmel infectie zonder consult en akkoord infectioloog.
4) De aanwezigheid van een andere maligniteit met een verwachte overleving minder dan 75% bij 5 jaar.
5) HIV positief.
6) Hepatitis B or C infectie met meetbare virus load.
7) Levercirrose
8) Zwangerschap, vrouwen die borstvoeding geven of geen bereidheid tot het gebruik van adequate contraceptie.
9) Deelname aan een studie met een onderzoeksmiddel binnen 30 dagen voor start in deze studie
Dit wordt uitgebreid beschreven in protocol 4.4 Potential risks and benefits of ECT-001-CB expansion
De expansie en transplantatieprocedure kan als volgt worden samengevat: De te expanderen navelstreng bloed eenheid wordt ongeveer 15 dagen voor de transplantatie ontdooid en ondergaat CD34+-selectie. Het CD34-product is gecryopreserveerd en zal op dag 0 (dag van transplantatie) worden ontdooid en geïnfundeerd. Het CD34+-product zal in kweek worden gebracht met UM171 voor een expansie van 7 dagen, gecryopreserveerd en zal worden ontdooid en geïnfundeerdop dag 0. Als de geëxpandeerde navelstreng bloed eenheid en/of CD34-componenten niet voldoen aan de vrijgavecriteria, zal een niet-gemanipuleerde navelstreng bloed eenheid worden toegediend . Er zijn per protocol twee voorbereidende conditioneringsregimes toegestaan: • Regime A: hoge dosis bestaande uit 1320 cGy TBI + fludarabine + cyclofosfamide (18 tot < 45 jaar oud) • Regime B: verminderde dosis bestaande uit 400 cGy TBI + Fludarabine + Cyclofosfamide + Thiotepa (18 tot < 70 jaar oud). Patiënten krijgen standaard ondersteunende zorg, groeifactoren en GVHD-profylaxe (tacrolimus en MMF)
Mijn overzicht
Hier vind je een overzicht van de door jou bewaarde studies. Zo maak je eenvoudig een lijstje van onderzoeken die voor jou relevant zijn. Ook kun je ervoor kiezen om in één keer een samenvatting van al je geselecteerde onderzoeken te printen.