Immune monitoring
Algemeen
Immuun monitoring van alvleesklierkanker
- Leeftijd
- Enkel volwassenen
- Fase onderzoek
- Niet van toepassing
- Bij diagnose
-
- Pancreaskanker
Het doel van dit onderzoek is het opstellen van een immuun profiel bij patiënten met alvleesklierkanker en kijken wat de invloed van de behandeling is op dit immuun profiel. Door het volgen van de veranderingen in de immuun profielen gedurende het uw behandeltraject zullen wij kunnen vaststellen waar eventuele problemen in de immuun reactie tijdens de behandeling plaatsvinden en kunnen wij, waar mogelijk, deze problemen in de toekomst aanpakken door het bijstellen of aanvullen van de standaardbehandeling.
multicenter prospectief cohort onderzoek
- Onderzoeksgebied
- Anders
- Soort onderzoek
- Observationeel onderzoek In de epidemiologie en statistiek trekt een observationeel onderzoek conclusies over het mogelijke effect van een behandeling bij de deelnemers, waarbij de indeling van de deelnemers in een behandelgroep versus een controlegroep buiten de controle van de onderzoeker valt. In sommige gevallen zijn observationele onderzoeken echter de geschiktste opzet – bijvoorbeeld als de aandoening die wordt onderzocht, zeldzaam is. Daarbij zijn niet-interventionele observationele onderzoeken soms de enige ethische benadering. Als bijvoorbeeld het effect van een risicofactor in het milieu als asbest wordt onderzocht, zou het onethisch zijn deelnemers opzettelijk bloot te stellen aan die risicofactor. In een niet-interventioneel observationeel onderzoek worden geen aanvullende diagnostische of controleprocedures toegepast op de patiënten, en worden er epidemiologische methoden gebruikt voor de analyse van verzamelde gegevens (zoals volgens artikel 2(c) van 2001/20/EG).
Onderzoekspopulatie
Patienten ouder dan 18 jaar gediagnosticeerd met: - resectabele en borderline resectabele alvleesklierkanker - lokaal gevorderde alvleesklierkanker - geMetastase Metastase (of uitzaaiing) is de verspreiding van tumorcellen vanuit de oorspronkelijke locatie (de primaire locatie) naar een ander deel van het lichaam. Tumoren kunnen metastaseren (uitzaaien) door nabijgelegen weefsel binnen te dringen of door zich te verspreiden via de circulatie (bloed en lymfestelsel). erde alvleesklierkanker
Inclusiecriteria: Je mag meedoen als
- Leeftijd 18 jaar of ouder
- gediagnosticeerd met alvleesklierkanker
- geplande behandeling met de huidige standaardzorg voor alvleesklierkanker (zoals operatie, gemcitabine, FOLFIRINOX en/of (stereotactische) radiotherapie) of nieuwe behandelmethoden zoals, maar niet alleen, Ampligen (immunotherapie en DC therapie.
- getekend toestemmingsformulier
Exclusiecriteria: Je mag niet meedoen als
- patiënten bij wie bloedafname niet mogelijk is voor studiedoeleinden.
- Ernstige gelijktijdige systemische aandoeningen, naar oordeel van de onderzoeker, die de veiligheid van de patient of zijn/haar vermogen om de studie te voltooien in gevaar zouden brengen.
Interventie - resectabele en borderline resectabele alvleesklierkanker patienten, maximaal 10 prikmomenten (200 ml volbloed totaal) gedurende maximaal 30 weken - lokaal gevorderde alvleesklierkanker patienten, maximaal 10 prikmomenten (200 ml volbloed totaal) gedurende maximaal 40 weken - geMetastase Metastase (of uitzaaiing) is de verspreiding van tumorcellen vanuit de oorspronkelijke locatie (de primaire locatie) naar een ander deel van het lichaam. Tumoren kunnen metastaseren (uitzaaien) door nabijgelegen weefsel binnen te dringen of door zich te verspreiden via de circulatie (bloed en lymfestelsel). erde alvleesklierkanker patienten,maximaal 4 prikmomenten (80 ml volbloed totaal) gedurende maximaal 17 weken - Patiënten met alvleesklierkanker welke immunotherapie via een artsenverklaring (bijvoorbeeld Ampligen) of DC therapie zullen ontvangen, maximaal 4 prikmomenten (80 ml volbloed) gedurende maximaal 18 weken Risico De interventie heft een verwaarloosbaar risico voor de deelnemende patienten. Voordeel Er is geen direct voordeel voor de patient. Het is echter de verwachting dat de populatie alvleesklierkanker patienten in de toekomst voordeel heeft van deze studie.
Mijn overzicht
Hier vind je een overzicht van de door jou bewaarde studies. Zo maak je eenvoudig een lijstje van onderzoeken die voor jou relevant zijn. Ook kun je ervoor kiezen om in één keer een samenvatting van al je geselecteerde onderzoeken te printen.