INCAGN 2385-203
Algemeen
Een gerandomiseerd, dubbelblind, fase 2-onderzoek in meerdere centra naar retifanlimab in combinatie met INCAGN02385 (Anti–LAG-3) en INCAGN02390 (Anti–TIM-3) als eerstelijnsbehandeling bij deelnemers met PD-L1-positief (CPS ≥ 1) gerecidiveerd/gemetastaseerd plaveiselcelcarcinoom van het hoofd-halsgebied
- Leeftijd
- Enkel volwassenen
- Fase onderzoek
- Fase 2
- Bij diagnose
-
- Hoofd-halskanker
Bepalen van de werkzaamheid van de combinaties van retifanlimab + INCAGN02385 (TG2) en retifanlimab + INCAGN02385 + INCAGN02390 (TG3) in vergelijking met alleen retifanlimab (TG1) in de totale onderzoekspopulatie.
Gerandomiseerde, Dubbelblind Dubbele blindering is een methode die wordt toegepast in klinische onderzoeken om het risico van vertekening te verlagen, wat bewust of onbewust kan optreden wanneer onderzoeksdeelnemers en/of onderzoekers weten welke deelnemers welke behandeling (of placebo) krijgen. In een onderzoek met één behandelgroep en één placebogroep betekent blindering bijvoorbeeld dat de deelnemers niet weten in welke groep ze zijn ingedeeld. In een dubbelblind onderzoek weten noch het onderzoeksteam noch de deelnemers in welke groep de deelnemer is ingedeeld. Soms wordt de term 'enkelblind' gebruikt om onderzoeken te beschrijven waarin de deelnemers niet weten in welke groep ze zijn ingedeeld maar het onderzoeksteam wel. e, multicenter studie ter evaluatie van de werkzaamheid en veiligheid van TG2 (retifanlimab + INCAGN02385) en TG3 (retifanlimab + INCAGN02385 + INCAGN02390) in vergelijking met TG1 (retifanlimab alleen)
Onderzoekspopulatie
Mannelijke en vrouwelijke deelnemers van ten minste 18 jaar oud die R/M SCCHN hebben dat PD-L1-positief en systemische therapie-naïef is in het stadium van gevorderde ziekte
Inclusiecriteria: Je mag meedoen als
1. Begrijpend vermogen en bereidheid om een schriftelijke ICF voor het onderzoek te ondertekenen.
2. Leeftijd 18 jaar of ouder (of zoals van toepassing volgens de lokale landvereisten), inclusief op het moment van ondertekening van de ICF.
3. Histologisch of cytologisch bevestigde R/M SCCHN die niet vatbaar is voor therapie met curatieve intentie (chirurgie en/of bestralingstherapie met of zonder chemotherapie). Deelnemers die een potentieel curatieve bergingsoperatie voor recidiverende ziekte weigeren, komen niet in aanmerking.
a. In aanmerking komend
In aanmerking komen met betrekking tot de ontwikkeling van geneesmiddelen verwijst doorgaans naar de eisen waaraan deelnemers moeten voldoen om te kunnen worden geselecteerd voor deelname aan een klinisch onderzoek. De eisen (criteria) omvatten vaak niet alleen elementen die deelname toestaan (inclusiecriteria) maar ook bijzonderheden die voorkomen dat iemand deelneemt (exclusiecriteria).
e primaire tumorlocaties zijn orofarynx, mondholte, hypofarynx en strottenhoofd.
b. Deelnemers met primaire tumoren van de nasopharynx, sinonasale holte of speekselklier zijn uitgesloten.
c. Deelnemers mogen geen eerdere systemische therapie hebben gekregen voor R/M SCCHN.
4. PD-L1-positieve tumorstatus gedefinieerd door CPS ≥ 1% per centrale laboratoriumbepaling.
5. Voor deelnemers met primaire orofaryngeale tumoren is gedocumenteerde HPV p16-status vereist op basis van de lokale standaard zorg. HPV p16 status is niet vereist voor andere geschikte SCCHN primaire tumorlocaties.
6. Deelnemer moet minimaal 1 meetbare tumorlaesie hebben per RECIST v1.1.
7. Beschikbaarheid van archiefweefsel voor biomarkeranalyse van een kern- of excisiebiopsie of bereidheid om een nieuwe biopsie te ondergaan.
8. ECOG-prestatiestatus van 0 of 1.
9. Bereidheid om zwangerschap of het verwekken van kinderen te vermijden op basis van de onderstaande criteria:
a. Mannelijke deelnemers met reproductief potentieel moeten ermee instemmen passende voorzorgsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat ze kinderen krijgen vanaf screening tot 180 dagen na de laatste dosis van de onderzoeksbehandeling en mogen gedurende deze periode geen sperma doneren.
b. Vrouwelijke deelnemers die kinderen kunnen krijgen, moeten een negatieve serumzwangerschapstest hebben bij screening en een negatieve urinezwangerschapstest vóór de eerste dosis op dag 1 en moeten ermee instemmen passende voorzorgsmaatregelen te nemen om zwangerschap te voorkomen vanaf screening tot 180 dagen na de laatste dosis van de onderzoeksbehandeling en moet zich in deze periode onthouden van het doneren van eicellen.
c. Vrouwelijke deelnemers die niet als vruchtbaar worden beschouwd
Exclusiecriteria: Je mag niet meedoen als
1. Progressieve of terugkerende ziekte binnen 6 maanden na de laatste dosis systemische behandeling voor lokaal gevorderd SCCHN.
2. Eerdere PD-(L)1-, LAG-3- of TIM-3-gerichte therapie, of een andere checkpointremmertherapie, voor SCCHN (in elke ziektesetting) of enige andere maligniteit.
3. Behandeling met antikankertherapieën of deelname aan een ander interventioneel klinisch onderzoek binnen 21 dagen vóór de eerste toediening van de onderzoeksbehandeling
4. Aanwezigheid van tumoren die grote bloedvaten binnendringen, zoals ondubbelzinnig aangetoond door beeldvorming, en met actieve bloeding.
5. Levensverwachting van minder dan 3 maanden (op basis van het oordeel van de onderzoeker).
6. Deelnemer is niet hersteld tot ≤ graad 1 of baseline van resterende toxiciteiten van eerdere therapie (met uitzonderingen voor anemie waarvoor geen transfusieondersteuning nodig is, vermoeidheid of enige graad van alopecia).
7. Deelnemer is niet voldoende hersteld van toxiciteiten en/of complicaties van chirurgische ingrepen voordat de onderzoeksbehandeling werd gestart.
8. Palliatieve bestralingstherapie toegediend binnen 1 week vóór de eerste dosis van de onderzoeksbehandeling of bestralingstherapie in de thoracale regio die > 30 Gy is binnen 6 maanden vóór de eerste dosis van de onderzoeksbehandeling.
9. Bekende actieve CZS-Metastase
Metastase (of uitzaaiing) is de verspreiding van tumorcellen vanuit de oorspronkelijke locatie (de primaire locatie) naar een ander deel van het lichaam. Tumoren kunnen metastaseren (uitzaaien) door nabijgelegen weefsel binnen te dringen of door zich te verspreiden via de circulatie (bloed en lymfestelsel).
n en/of carcinomateuze meningitis. Deelnemers worden uitgesloten als het < 4 weken geleden is sinds de bestralingstherapie aan het CZS is toegediend.
10. Deelnemers met laboratoriumwaarden bij screening zoals gedefinieerd
11. Heeft actieve HBV of HCV gekend, gedefinieerd als volgt (testen moeten worden uitgevoerd om te bepalen of patient in aanmerking komt):
a. Actieve HBV wordt gedefinieerd als een bekend positief HBsAg-resultaat en positieve totale anti-HBc-resultaten.
b. Actieve HCV wordt gedefinieerd als een positief HCV-antilichaamresultaat en kwantitatieve HCV-RNA-resultaten die groter zijn dan de onderste detectielimieten van de test.
12. Deelnemers waarvan bekend is dat ze hiv-positief zijn, tenzij aan alle volgende criteria is voldaan:
a. CD4+-telling ≥ 300/μL.
b. Niet-detecteerbare virale lading.
c. Antiretrovirale therapie krijgen die geen potentieel risico vormt voor een geneesmiddelinteractie met het toegewezen onderzoeksgeneesmiddel.
13. Elke bekende aanvullende maligniteit die voortschrijdt of actieve behandeling vereist, of een voorgeschiedenis van een andere maligniteit binnen 3 jaar na de eerste dosis van de onderzoeksbehandeling, met uitzondering van genezen basaalcel- of plaveiselcelcarcinoom van de huid, oppervlakkige blaaskanker, intra-epitheliale prostaatkanker neoplasma, carcinoma in situ van de baarmoederhals, of andere niet-invasieve of indolente maligniteit, of kankers waarvan de deelnemer meer dan 1 jaar ziektevrij is na een in opzet curatieve behandeling.
14. Heeft een actieve auto-immuunziekte die systemische immunosuppressie vereist met corticosteroïden (> 10 mg/dag prednison of equivalent) of immunosuppressiva binnen 2 jaar vóór de eerste dosis van de onderzoeksbehandeling.
15. Gebruikt chronische systemische steroïden (> 10 mg/dag prednison of equivalent).
16. Actieve infecties die systemische antibiotica of antischimmel- of antivirale behandeling vereisen (binnen 14 dagen vóór de eerste dosis van de onderzoeksbehandeling).
17. Bewijs van interstitiële longziekte of voorgeschiedenis van interstitiële longziekte, of actieve, niet-infectieuze pneumonitis.
18. Geschiedenis van orgaantransplantatie, inclusief allogene stamceltransplantatie.
19. Het ontvangen van probiotica vanaf de eerste dosis van de onderzoeksbehandeling.
20. Geschiedenis of aanwezigheid van een abnormaal ECG dat naar de mening van de onderzoeker klinisch relevant is. Screening QTc-interval > 460 milliseconden is uitgesloten
21. Heeft binnen 6 maanden voor de eerste dosis van de onderzoeksbehandeling een significante cardiale gebeurtenis gehad
22. Heeft een levend vaccin gekregen binnen 30 dagen na de geplande start van de onderzoeksbehandeling.
23. Bekende overgevoeligheid voor een ander monoklonaal antilichaam dat niet onder controle kan worden gebracht met standaardmaatregelen
24. Bekende allergie of overgevoeligheid voor een van de componenten van retifanlimab, INCAGN02385 of INCAGN02390 onderzoeksgeneesmiddelformulering (inclusief hulpstoffen en additieven).
25. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.
26. Elke aandoening die, naar het oordeel van de onderzoeker, de volledige deelname aan het onderzoek zou belemmeren, met inbegrip van het toedienen van de onderzoeksbehandeling en het bijwonen van de vereiste studiebezoeken; een significant risico vormen voor de deelnemer; of interfereren met de interpretatie van onderzoeksgegevens.
Proefpersonen zullen de procedures en handelingen ondergaan zoals aangegeven in Tabel 3 - tabel 5 van het onderzoeksprotocol. Proefpersonen hebben extra blood onderzoeken, scans, biopsies and meerdere bezoeken aan het ziekenhuis. Deze zullen meerzijn vergeleken met reguliere zorg. Mogelijke bekende bijwerkingen worden beschreven in de Investigators Brochure en patiënteninformatie en kunnen ook tijdens dit onderzoek optreden. Ook bestaat het risico dat onbekende bijwerkingen optreden en bestaat de kans dat de behandeling niet aanslaat bij de patiënt. Raadpleeg IB en patiënteninformatie voor details over mogelijke bijwerkingen van de onderzoeksbehandelingen. Daarnaast kunnen de studieprocedures (bloedafname, ECG, biopsie, CT/MRI-scan) ook ongemakken opleveren, die beschreven staan in de patiënteninformatie. Patienten hebben mogelijk voorbaat bij behandeling met onderzoeksmedicaties en hun ziekte zou kunnen verbeteren.
Dit is een gerandomiseerde, Dubbelblind Dubbele blindering is een methode die wordt toegepast in klinische onderzoeken om het risico van vertekening te verlagen, wat bewust of onbewust kan optreden wanneer onderzoeksdeelnemers en/of onderzoekers weten welke deelnemers welke behandeling (of placebo) krijgen. In een onderzoek met één behandelgroep en één placebogroep betekent blindering bijvoorbeeld dat de deelnemers niet weten in welke groep ze zijn ingedeeld. In een dubbelblind onderzoek weten noch het onderzoeksteam noch de deelnemers in welke groep de deelnemer is ingedeeld. Soms wordt de term 'enkelblind' gebruikt om onderzoeken te beschrijven waarin de deelnemers niet weten in welke groep ze zijn ingedeeld maar het onderzoeksteam wel. e, fase 2-studie om de werkzaamheid en veiligheid van de combinatie van retifanlimab plus INCAGN02385(TG2) en retifanlimab plus INCAGN02385 en INCAGN02390 (TG3) te evalueren in vergelijking met alleen retifanlimab als eerstelijnsbehandeling bij deelnemers met PD -L1-positieve en systemische therapie-naïeve R/M SCCHN. De onderzoeksbehandeling begint op dag 1. Gerandomiseerde deelnemers zullen de onderzoeksbehandeling voortzetten in cycli van 4 weken gedurende maximaal 2 jaar of totdat aan de stopzettingscriteria is voldaan. De inschrijvingsduur zal naar verwachting ongeveer 12 maanden bedragen. Nadat 30 deelnemers zijn gerandomiseerd en minimaal 4 weken (minimaal 2 doses) zijn behandeld, wordt een tussentijdse veiligheidsanalyse uitgevoerd door een onafhankelijke externe DSMB. - Behandelingsgroep 1 (BG1): retifanlimab en Placebo In klinische onderzoeken is een placebo een geneesmiddel zonder werkzame bestanddelen. Placebo's hebben geen bekende medische effecten. Het 'placebo-effect' is een gunstig effect of bijwerking ervaren door patiënten die een placebo innemen ondanks het feit dat het geen geneesmiddel betreft. 's voor INCAGN02385 en INCAGN02390 o Retifanlimab wordt om de 4 weken via een ader toegediend. o Placebo In klinische onderzoeken is een placebo een geneesmiddel zonder werkzame bestanddelen. Placebo's hebben geen bekende medische effecten. Het 'placebo-effect' is een gunstig effect of bijwerking ervaren door patiënten die een placebo innemen ondanks het feit dat het geen geneesmiddel betreft. (voor INCAGN02385) wordt eenmaal per 2 weken via een ader toegediend. o Placebo In klinische onderzoeken is een placebo een geneesmiddel zonder werkzame bestanddelen. Placebo's hebben geen bekende medische effecten. Het 'placebo-effect' is een gunstig effect of bijwerking ervaren door patiënten die een placebo innemen ondanks het feit dat het geen geneesmiddel betreft. (voor INCAGN02390) wordt eenmaal per 2 weken via een ader toegediend - Behandelingsgroep 2 (BG2): retifanlimab + INCAGN02385 + Placebo In klinische onderzoeken is een placebo een geneesmiddel zonder werkzame bestanddelen. Placebo's hebben geen bekende medische effecten. Het 'placebo-effect' is een gunstig effect of bijwerking ervaren door patiënten die een placebo innemen ondanks het feit dat het geen geneesmiddel betreft. voor INCAGN02390 o Retifanlimab wordt om de 4 weken via een ader toegediend. o INCAGN02385 wordt om de 2 weken via een ader toegediend. o Placebo In klinische onderzoeken is een placebo een geneesmiddel zonder werkzame bestanddelen. Placebo's hebben geen bekende medische effecten. Het 'placebo-effect' is een gunstig effect of bijwerking ervaren door patiënten die een placebo innemen ondanks het feit dat het geen geneesmiddel betreft. (voor INCAGN02390) wordt eenmaal per 2 weken via een ader toegediend. - Behandelingsgroep 3 (BG3): retifanlimab + INCAGN02385 + INCAGN02390 o Retifanlimab wordt om de 4 weken via een ader toegediend. o INCAGN02385 wordt om de 2 weken via een ader toegediend. o INCAGN02390 wordt om de 2 weken via een ader toegediend.
Mijn overzicht
Hier vind je een overzicht van de door jou bewaarde studies. Zo maak je eenvoudig een lijstje van onderzoeken die voor jou relevant zijn. Ook kun je ervoor kiezen om in één keer een samenvatting van al je geselecteerde onderzoeken te printen.