IntReALL HR 2010
Algemeen
Internationale studie voor behandeling van kinderen met hoog risico recidief ALL 2010 Een gerandomiseerde fase II studie uitgevoerd door de resistent ziekte commissie van de internationale BFM studie groep
- Leeftijd
- Enkel kinderen
- Fase onderzoek
- Fase 2
- Bij diagnose
-
- ALL
Primaire doelen: Verbetering aantal patiënten met een hoog risico recidief ALL in complete remissie 2 (CR2) na inductietherapie volgens ALL R3 met bortezomib versus ALL R3 zonder bortezomib. Secundaire doelen: Verbetering van event-vrije overleving (EFS) en algehele overleving (OS) Verbetering van minimal redisual disease (MRD) reductie na inductie met Bortezomib versus zonder bortezomib Verbetering van MRD voor SCT Verhogen van proportie HR patiënten dat SCT bereikt Prognostische relevantie van MRD voor SCT Verbetering van CR2 en/of MRD waarde tijdens consolidatie Toxiciteit van inductie met versus zonder bortezomib
De IntReALL HR 2010 is een internationale multicenter optimalisatie trial met de volgende behandelarmen: -Inductie: Prospectieve , gerandomiseerde, open label, fase II trial die arm A (aangepast ALL R3) vergelijkt met arm B (aangepast ALL R3 + bortezomib). -Post-inductie een éénarmige observationele studie met intensieve multidrug chemotherapie kuren HC1 (modified AIEOP-BFM ALL 2009 HR1), en HC2 (modified HR3). -Een derde post-inductie chemotherapie blok HC3 (aangepast AIEOP-BFM ALL HR2) kan optioneel gegeven worden binnen de IntReALL HR 2010 studie of gebruikt worden als comparator voor een andere studie in dit onderzoekswindow. -Alle patiënten in morfologische CR2 zullen een allogene stamceltransplantatie ondergaan. -Beëindiging van de trial na voltooiing van 2 of 3 blokken consolidatie, vóór het onderzoekswindow of de allogene HSCT. Follow-up wordt gedaan tot het bereiken van de secundaire Event vrije overleving (EFS) / Algehele overleing (OS) Eindpunt Het eindpunt van een klinisch onderzoek is een vooraf gedefinieerde gebeurtenis, bijvoorbeeld het optreden van een ziekte of een symptoom, of een specifieke laboratoriumuitslag. Zodra iemand het eindpunt bereikt, wordt hij/zij doorgaans uitgesloten van verder onderzoek in de studie. Eindpunten kunnen hard (objectief) of zacht (subjectief) zijn. In sommige gevallen kunnen ze worden vervangen door surrogaateindpunten. De eindpunten die in een onderzoek worden gebruikt, moeten worden gedefinieerd en gedocumenteerd als onderdeel van het onderzoeksprotocol. en. -patiënten met een onvoldoende response op de behandeling (MRD ≥ 10-3 na inductie) komen in aanmerking voor geindividualiseerde consolidatie therapie gebaseerd op de individuele biologische kenmerken van de leukemie, als een dergelijke behandeling beschikbaar is.
- Onderzoeksgebied
- Therapeutisch, Veiligheid, Anders, Farmacokinetiek
- Soort onderzoek
- Interventie-onderzoek Een interventioneel onderzoek is een onderzoek waarin bij de deelnemers een interventie wordt uitgevoerd, zoals een nieuw geneesmiddel, om deze te beoordelen. Tijdens het ontwikkelingsproces van geneesmiddelen worden geneesmiddelen beoordeeld door interventionele onderzoeken, ook bekend als klinische onderzoeken. Klinische onderzoeken kunnen op veel manieren worden opgezet, maar ze zijn doorgaans gerandomiseerd (deelnemers worden willekeurig ingedeeld in verschillende armen in het onderzoek) en gecontroleerd (het onderzoeksmiddel wordt aan de ene arm gegeven en de uitkomsten worden vergeleken met een andere behandeling of placebo gegeven in een andere arm). Dit worden gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken of RCT's ('randomised controlled trials') genoemd.
Onderzoekspopulatie
Kinderen jonger dan 18 jaar met een hoog-recidief ALL.
Inclusiecriteria: Je mag meedoen als
Recidief voorloper B-cel of T-cel ALL
Kinderen jonger dan 18 jaar
Hoog-risico recidief ALL (in protocol gedefinieerd)
Geschreven informell consent
Exclusiecriteria: Je mag niet meedoen als
BCR/ABL positieve ALL
Zwangerschap/borstvoeding geven
Recidief na stamceltransplantatie
Geen consent
Toevoeging (gerandomiseerd) van Bortezomib aan de standaard remissie-inductiebehandeling volgens ALL-R3 inductie, levert geen extra belasting op ten opzichte van de standaard ALL-R3 remissie-inductie behandeling. Er zijn geen aanvullende (dag-)opnames, ingrepen of anderszins voorzien. Ten aanzien van eventuele risico's, is bij Bortezomib reversibele neurotoxiciteit beschreven. Dit weegt volgens ons op tegen de kans dat de effectiviteit van de behandeling toe neemt. Dit is het onderwerp van de studievragen (zie boven).
Randomisatie Randomisatie is een methode voor indelen of selecteren zonder gebruikmaking van een systeem. Het is zuiver willekeurig (bepaald door het toeval). In klinische onderzoeken worden deelnemers gewoonlijk willekeurig in verschillende armen van het onderzoek ingedeeld (bijvoorbeeld voor toediening van het onderzoeksmiddel of voor placebo). Dit is een bepalend onderdeel van het gerandomiseerde gecontroleerde onderzoek ('randomised controlled trial', RCT). Randomisatie in klinische onderzoeken houdt in dat elke deelnemer een gelijke kans heeft in een van de armen van het onderzoek te worden ingedeeld. Het is een belangrijke methode om het risico van vertekening (bias) in de uitkomsten van het onderzoek te verlagen. van de inductiebehandeling tussen de standaardarm (ALL-R3) en de standaardarm met Bortezomib.
Mijn overzicht
Hier vind je een overzicht van de door jou bewaarde studies. Zo maak je eenvoudig een lijstje van onderzoeken die voor jou relevant zijn. Ook kun je ervoor kiezen om in één keer een samenvatting van al je geselecteerde onderzoeken te printen.