Vervolgstappen

Automatisch zoeken!

Op basis van je persoonlijk medisch profiel zoeken wij 24/7 naar studies die bij jouw specifieke situatie passen.

 1. Maakt u kans?

  Klinische studies hebben specifieke voorwaarden, laten we samen kijken of je daaraan voldoet!

 2. Bespreek deze studie met de arts.

  Bepaal samen met de arts of het onderzoek inderdaad past bij jouw ziekte op dit moment. Bekijk in de sectie “handige tips” hoe je je goed op zo’n gesprek kunt voorbereiden.

  De arts kan hetzelfde onderzoek vinden in het professionele Trial-Eye platform www.trial-eye.com via een gratis login.

 3. De arts neemt contact op met het klinisch onderzoeksteam.

  Wanneer er een passend onderzoek beschikbaar is en alle lichten op groen staan, dan zal de arts contact opnemen met het onderzoeksteam en er voor zorgen dat de aanmelding voor het onderzoek gedaan wordt in het eigen ziekenhuis of in een ander ziekenhuis wanneer dit nodig is.

 4. Geïnformeerde toestemming.

  Wanneer je mee wilt doen met een onderzoek, dan is jouw schriftelijke toestemming nodig. Dit heeft de wet zo bepaald en heet Geïnformeerde toestemming Vrijwillige toestemming, met kennis van alle relevante informatie, om deel te nemen aan een wetenschappelijk of klinisch onderzoek. Voordat een onderzoek mag worden uitgevoerd, moeten deelnemers worden geïnformeerd over alle aspecten van het onderzoek zoals de doelen, methoden, verwachte voordelen en mogelijke risico's. Deelnemers moeten ook weten dat ze zich op elk moment uit het onderzoek kunnen terugtrekken zonder negatieve gevolgen voor hun lopende zorg of behandeling. (informed consent). Het onderzoeksteam is verplicht jou goed te informeren over de studie, met name over de risico’s, de tijd die het voor jou extra kost door bijvoorbeeld extra ziekenhuis bezoeken en onderzoeken die je moet ondergaan.

  Door ondertekening van het formulier geef je aan volledig geïnformeerd te zijn, de risico’s en belasting te accepteren, en geef je toestemming tot deelname. Vanaf dat moment heb je toegang tot een behandeling van de toekomst.

Heb je nog andere vragen of behoefte aan meer uitleg? Geen probleem, we helpen je graag op weg. Bekijk onze handige tips om jezelf goed voor te bereiden.

Handige tips